Objectius


La sostenibilitat, des del vessant social, ambiental i econòmica, com a objectiu central de l'economia, tant en el marc empresarial com en l'àmbit municipal, i el seu reconeixement i integració en la seua estructura organitzativa i els protocols de prestació de serveis, ha de tindre una planificació clara, vertebradora i transversal, particularment en el marc plurifuncional i multidisciplinari d'un ajuntament.

El primer cicle formatiu en economia sostenible i responsabilitat social va facilitar l'assentament dels conceptes de la sostenibilitat, des del vessant social, ambiental i econòmica, com a objectiu central de l'economia.

L'objectiu genèric del present cicle formatiu és, també, a través de la formació, donar resposta, suport, acompanyament i eines a les entitats locals i al sector de les pimes a fi de facilitar i disposar,

  • D'un sistema de treball, capar d'ajustar el seu model econòmic, el seu model productiu, i el seu model social a les necessitats i reptes de la nova economia que se'ns demanda i, donar un major rendiment als recursos i valors en les seues relacions internes i amb el seu entorn empresarial i en la societat on s'assentisca.
  • El compliment obligatori de la legislació nacional i internacional en l'àmbit social, laboral, mediambiental i de Drets Humans, com per exemple l'elaboració de l'Estat d'Informació no Financera, (EINF) i, la Memòria de sostenibilitat. També el coneixement i anàlisi de la legislació valenciana en matèria de foment de la responsabilitat social.

En definitiva, donar resposta qualificada a,

  • La necessitat de conéixer un procés, el més estàndard possible, que permeta integrar els procediments d'informació, dialogue, disseny, gestió i informe i avaluació i amb això,
  • Establir un full de ruta perquè l'organització contribuïsca al desenvolupament sostenible i al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través de la seua estratègia de responsabilitat social i la sostenibilitat, en particular aplicada a les PIMES i persones autònomes en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Els objectius específics que es pretén complir se centren en:

  • Assentar principis sobre la importància del paper de les institucions en la promoció de l'economia sostenible i en l'aplicació de l'Agenda 2030 en la Comunitat Valenciana.
  • Conéixer el context legal, econòmic i territorial que substancia la implantació de l'economia sostenible i les metodologies en el marc de la informació sobre sostenibilitat.
  • Formar-se en l'elaboració de memòries de sostenibilitat i en la inscripció en el Registre d'Entitats Valencianes Socialment Responsables.
  • Analitzar la sostenibilitat i responsabilitat social en l'empresa valenciana, així com els plantejaments i propostes dels agents socials.
  • Aprendre dels casos d'èxit en la implantació del reporting de sostenibilitat en pimes valencianes, així com el paper de les finances en l'aplicació de la sostenibilitat en l'empresa.
  • Obrir un fòrum de diàleg i debat amb tots els sectors implicats en la implementació de l'economia sostenible en la realitat territorial valenciana, també mitjançant la figura dels Pactes i Acords Territorials per l'Ocupació.

APRÉN   |   CONSOLIDA   |   MILLORA

Organitzen:

Contacte

Guillem de Castro, 46 - 1R. 46001, València.
Tel: 96 293 19 98
email: aroig@fvmp.org
web: www.fvmp.org
Col·laboren: