Des CERAI i la Federació Valenciana de Municipis i províncies (FVMP) es posa en marxa una formació homologada per l’IVAP sobre Polítiques alimentàries i Objectius de Desenvolupament Sostenible. Es tracta d’un curs online amb l’objectiu de contribuir a el coneixement i incorporació de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en la gestió municipal, així com facilitar i harmonitzar les dimensions socials, econòmiques i ambientals de les polítiques públiques municipals.
L’objectiu d’aquesta iniciativa formativa és adreçar-se als gestors municipals per a posar l’accent en el potencial de les polítiques alimentàries sostenibles, en l’àmbit local de l’administració pública.
Dates previstes: de el 4 a el 30 de març
Durada: 15 hores
Horari: dimarts i dijous 11: 30h a 13: 30h
CONTINGUTS
Mòdul 1: Introducció a sistema alimentari
1.1 El sistema alimentari i la seva relació amb els ODS
1.2 L’alimentació sostenible
1.3 Alimentació i gènere
Mòdul 2: Costos de el sistema alimentari actual
2.1 Àmbit social
2.2 Àmbit econòmic
2.3 Àmbit sanitari
2.4 Àmbit mediambiental
Mòdul 3: El sistema alimentari de el problema a la solució
3.1 Beneficis dels sistemes alimentaris locals
3.2 Les polítiques alimentàries, dels global al local
3.3 Pautes i mesures per a la posada en marxa de polítiques alimentàries transformadores
3.3.1 Obradors compartits
3.3.2 Mercats agroecològics
3.3.3 Menjadors escolars
3.3.4 Centres d’apilament i distribució
3.3.5 Reactivació i dinamització agroecològica
3.3.6 Bancs de terra
3.3.7 Campanyes de sensibilització
3.3.8 Polítiques socials i dret a l’alimentació
3.3.9 Horts escolars
3.3.10 Governança alimentària territorial
Mòdul 4: Bones pràctiques en la posada en marxa de polítiques alimentàries
4.1 Alguns casos d’èxit
INSCRIPCIONSè https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfkpygl8viTEdVQ-kYeHZC4NSMrlzS5EX6XqZ7lXmxQx8JLQ/viewform