L’FVMP POSA EN MARXA UNA NOVA FORMACIÓ SOBRE POLÍTIQUES ALIMENTÀRIES EN COL·LABORACIÓ AMB CERAI.

Des CERAI i la Federació Valenciana de Municipis i províncies (FVMP) es posa en marxa una formació homologada per l’IVAP sobre Polítiques alimentàries i Objectius de Desenvolupament Sostenible. Es tracta d’un curs online amb l’objectiu de contribuir a el coneixement i incorporació de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en la gestió municipal, així com facilitar i harmonitzar les dimensions socials, econòmiques i ambientals de les polítiques públiques municipals.

L’objectiu d’aquesta iniciativa formativa és adreçar-se als gestors municipals per a posar l’accent en el potencial de les polítiques alimentàries sostenibles, en l’àmbit local de l’administració pública.

Dates previstes: de el 4 a el 30 de març

Durada: 15 hores

Horari: dimarts i dijous 11: 30h a 13: 30h

CONTINGUTS

Mòdul 1: Introducció a sistema alimentari

1.1 El sistema alimentari i la seva relació amb els ODS

1.2 L’alimentació sostenible

1.3 Alimentació i gènere

 

Mòdul 2: Costos de el sistema alimentari actual

2.1 Àmbit social

2.2 Àmbit econòmic

2.3 Àmbit sanitari

2.4 Àmbit mediambiental

 

Mòdul 3: El sistema alimentari de el problema a la solució

3.1 Beneficis dels sistemes alimentaris locals

3.2 Les polítiques alimentàries, dels global al local

3.3 Pautes i mesures per a la posada en marxa de polítiques alimentàries transformadores

3.3.1 Obradors compartits

3.3.2 Mercats agroecològics

3.3.3 Menjadors escolars

3.3.4 Centres d’apilament i distribució

3.3.5 Reactivació i dinamització agroecològica

3.3.6 Bancs de terra

3.3.7 Campanyes de sensibilització

3.3.8 Polítiques socials i dret a l’alimentació

3.3.9 Horts escolars

3.3.10 Governança alimentària territorial

 

Mòdul 4: Bones pràctiques en la posada en marxa de polítiques alimentàries

4.1 Alguns casos d’èxit

 

INSCRIPCIONSè https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScfkpygl8viTEdVQ-kYeHZC4NSMrlzS5EX6XqZ7lXmxQx8JLQ/viewform