L’ALFABETITZACIÓ DIGITAL COM A FACTOR D’INCLUSIÓ SOCIAL

– El municipi de Teresa se suma a la programació de cursos impartits per la FVMP i la direcció general de Bretxa Digital.
– AVANT participa en la formació com a factor que afavoreix la igualtat en el territori.

El Programa de Ciutadania digital 2021, posat en marxa per la FVMP i la direcció general de lluita contra la Bretxa Digital, s’acosta a totes les poblacions amb la intenció de millorar la vida de les persones en municipis en risc de despoblació. L’objectiu és oferir un servei de formació, de millora de les relacions socials a través de la utilització de les noves tecnologies.
L’activitat d’aquest conveni signat amb la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la FVMP ha efectuat un total de 89 cursos presencials i 19 en línia en els quals han participat un total de 1069 persones. Distribuïts territorialment: 24 a la província de Castelló, 57 a València i 8 a Alacant.
Aquestes dades reflecteixen que un dels principals objectius resideix a assistir a la ciutadania en el propi municipi, deslocalitzant i acostant la formació al lloc de residència.
Els ajuntaments que han acollit els cursos han mostrat la satisfacció de poder accedir a aquest servei sense la dificultat d’haver de desplaçar-se a altres llocs, sent un dels motius principals en l’èxit d’aquesta iniciativa.

EL MUNCIPIO DE TERESA SE SUMA A l’ALFABETITZACIÓ DIGITAL
El municipi de Teresa va acollir ahir una de les classes del programa d’Alfabetització Digital.
A aquesta jornada van assistir per a conéixer el desenvolupament del curs els responsables del projecte. María Muñoz Blanco, directora general per a la Lluita contra la Bretxa Digital; Jeannette Segarra, directora general de l’Agenda Valenciana antidespoblament; i Vicent Gil, secretari general de la FVMP. *Jeannette Segarra, d.g. AVANT va assenyalar que: “la despoblació cal frenar-la amb
polítiques actives i reals. La bretxa digital no és només disposar de recursos, l’aposta per la formació ens permet crear condicions més igualitàries per a la ciutadania”.
Referent a això la directora general de Bretxa Digital, María Muñoz, subratlla que aquest conveni centra la seua atenció en els col·lectius més vulnerables, prioritzant la inclusió social a través de la formació en noves tecnologies; continuar avançant en la millora dels serveis públics i en la qualitat de vida de la ciutadania.
Es destaca la importància que tenen les Tics en les relacions socials, comprendre el seu maneig afavoreix la comunicació i evita l’aïllament; la pandèmia ha posat el focus en la necessitat de no quedar-se arrere, ens hem vist obligats a mantindre *videollamadas, envie missatges, etc… Aquesta situació ens ha responsabilitzat a tots en la tasca que tots els col·lectius puguen connectar amb aquesta nova realitat.