La Regidoria d’Igualtat, està distribuint entre els centres educatius d’infantil i primària de la localitat jocs de cartes amb l’objectiu de conscienciar a xiquets i xiquetes en edat escolar sobre la importància de la igualtat entre homes i dones.
A través del joc i la interacció, les baralles de cartes els ajudaran a identificar professions i jocs sense distinció entre sexes i a normalitzar la diversitat familiar més enllà de la família nuclear tradicional, mitjançant el joc i l’estimulació de la memòria.
Des de la Regidoria d’Igualtat s’estan distribuint quatre tipus de baralles que treballen un àmbit diferent: professions, famílies, activitats i tasques.
La baralla de professions és un divertit i senzill joc de fer parelles normalitzant les diferents professions, perquè des d’edats primerenques aprenguen al fet de que les professions no són professions d’homes i/o de dones,
La baralla de famílies consisteix a fer parelles visibilitzant els diferents tipus de famílies que existeixen en l’actualitat. Amb aquest joc s’ajuda a visibilitzar que temps han canviat, la societat ha evolucionat i amb ella les estructures familiars.
En quant a la baralla d’activitats, l’objectiu del joc és normalitzar els diferents tipus d’activitats i jocs per fer veure que tots i totes som capaços de fer de tot, sense distingir entre activitats per a xiquetes i activitats per a xiquets.
Per últim, la baralla de tasques, pretén inculcar-los al fet que les tasques de la casa també han de realitzar-se tant per homes com per dones.
A esta eina educativa se sumen unes oques digitals que ja han sigut distribuïdes entre els centres i que també tracten de trencar amb els estereotips de gènere així com visibilitzar a dones al llarg de la Història. Tant els jocs de cartes com les oques estan destinades als centres escolars del municipi i el seu cost està finançat pels fons reservats a les entitats locals en el Pacte d’Estat contra la violència de gènere.
Font: Ajuntament de Carcaixent