LA COMISSIÓ D’IGUALTAT D’ONDARA REPRÈN L’ACTIVITAT DIRIGIDA A LA CIUTADANIA AMB XERRADES-COL·LOQUI MENSUALS RELACIONADES AMB LA DEFENSA DE LA IGUALTAT I EL TREBALL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Des d’aquest mes d’octubre 2021, es reprenen les activitats propostes per la Comissió d’Igualtat d’Ondara, amb la celebració de xerrades – col·loqui mensuals, obertes a tota la ciutadania, amb la participació de persones i col·lectius vinculats amb la defensa de la igualtat i el treball contra la violència de gènere, segons ha explicat la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, Raquel Mengual.

La primera de les xerrades – col·loqui va tindre lloc ahir dijous 21 d’octubre a la Casa de Cultura d’Ondara, i va comptar amb la participació de la unitat MAAT (Violència de gènere i menors) de la Policia Local d’Ondara. Al municipi d’Ondara, el protocol d’actuació davant de casos de violència de gènere, vigent des de 2006, engloba l’actuació conjunta de Policia Local i Guàrdia Civil. La Policia Local d’Ondara té aquest departament específic, denominat MAAT, que es dedica en exclusiva al seguiment, control i suport a les víctimes en casos de violència de gènere. Tant Policia Local com Guàrdia Civil mantenen un contacte continu amb les víctimes; quan es detecta un cas, es realitza la valoració de riscs; s’assessora sobre sistemes de seguretat i es realitza el seguiment fins que finalitza el perill. Per part de les responsables del MAAT de la Policia Local d’Ondara, es van exposar ahir les dades de la situació de seguiment de la violència de gènere al municipi, fent constar que hi han 11 casos actius, sent d’ells 1 de risc alt.

Per part de la unitat MAAT van participar dues policies locals d’Ondara que van explicar a les persones assistents a la xerrada les funcions d’aquesta unitat; qui la compon i com treballen, abans, durant i després de detectar un cas de violència de gènere. Van explicar i van detallar els tipus de violència de gènere, i els protocols de cada etapa; també van donar a conèixer la figura de l’agent tutor; un nexe amb la comunitat educativa per a detectar casos de violència domèstica en els centres educatius. A més, van insistir en la necessitat que siga la víctima qui denuncie, i van recomanar que l’entorn de la víctima l’assessore adequadament. En l’apartat de col·loqui, les agents van respondre les preguntes de les persones participants i van resoldre dubtes sobre temes com a ordres d’allunyament.

Des de l’àrea d’Igualtat s’ha destacat la importància de realitzar aquest tipus d’accions dirigides a la ciutadania, i s’ha recalcat que a partir d’ara el tercer dijous de cada mes s’oferiran aquestes xerrades relacionades amb la defensa de la igualtat i el treball contra la violència de gènere.

 

Font: Ajuntament d’Ondara