Carcaixent ha començat la implementació del Pla Municipal front el Risc d’Inundacions amb una jornada formativa per a aquelles persones que desenvolupen alguna funció en cas de pre-emergència o emergència per pluges. Responsables de de la brigada d’obres i serveis, Policia Local, Guàrdia Civil, Bombers, Protecció Civil, PROCARSA, i del centre de Salut, junt amb les regidories de les àrees implicades i l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, han participat en una sessió on se’ls va explicar l’estructura del pla, les fases i quines funcions havia de desenvolupar en cas d’activar-se el protocol. La formació va córrer a càrrec de Medi XXI, l’empresa carcaixentina encarregada de l’estudi i redacció del pla.
Per a Paco Salom, alcalde de Carcaixent, «tot i que ja estàvem seguint els protocols, el Pla i esta formació ens donen un recolzament tècnic i legal per tal d’actuar davant de les situacions de crisi, el que ens permetrà millorar la coordinació del treball, i guanyar en rapidesa i seguretat, el que sense dubte és el molt important en els episodis de plutja intensa».
El Pla d’Actuació Municipal front el Risc d’Inundacions (PAMRI), com a document, detalla els mecanismes i els procediments per aconseguir la màxima protecció per a la ciutadania, els béns i el medi ambient davant les possibles inundacions o episodis de pluges torrencials. Preveu l’estructura organitzativa i l’operativitat per a la intervenció en emergències per inundacions en el municipi, així com també determinar els elements vulnerables en funció de l’anàlisi del risc i els nivells del mateix en les diferents zones del terme municipal i delimitar les àrees segons possibles requeriments d’intervenció. El document contempla així mateix l’acció d’especificar els procediments d’informació i alerta a la població i desenvolupar el catàleg dels mitjans i recursos disponible en el municipi, així com els mecanismes per a la seua permanent actualització.
Fuente: Ayuntamiento de Carcaixent