VINCLES LA RIBERA: NOVES OPORTUNITATS AL SECTOR AGRARI

20/07/2023 – 18:00

Ahir, dijous 20 de juliol, va tindre lloc a la localitat d’Alfarb (La Ribera Alta) la trobada comarcal VINCLES LA RIBERA: NOVES OPORTUNITATS AL SECTOR AGRARI, centrat en donar visibilitat a la certificació ecològica i als projectes de dinamització agrària. Una jornada organitzada dins el Conveni de col·laboració de la FVMP amb LABORA, a través de la xarxa de AODLS al territori.

La trobada va ser un gran èxit de participació, amb més de 50 assistents de tota la província de València. L’objectiu era facilitar un punt d’encontre al sector agrícola per a donar a conéixer recursos i projectes d’interès, i fer possible que es pogueren crear vincles entre ells, donant lloc a sinèrgies positives i possibles col·laboracions.

Al primer bloc de continguts, des de la vessant institucional es va oferir informació sobre ajudes, recursos i serveis disponibles, participant com a ponents Rafa Muro i Noemí Fernández (Oficina Comarcal Agrària de Carlet), Fernando Amorós (Estació Experimental Agrària de Carcaixent / IVIA), així com Vicent Faro i Vicent Bèrnia (Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana).

En un segon bloc es presentaren diferents projectes rellevants, com HORTA -CUINA, una nova oportunitat de comercialització per a xicotetes explotacions, i també tres casos d’èxit que explicaren la seua trajectòria fins a convertir-se en un referent per a altres iniciatives del sector:

  1. Nadia Salvador, de 10 Eixams, que és apicultora i propietària d’un obrador de mel, melmelades i patés vegetals, a Montserrat.
  2. Vicent Grau, de Granitzats Granny, amb els seus productes naturals elaborats a partir de productes de proximitat, que estan tenint gran èxit.
  3. Pep Roselló, de La Cooperativa de la Vall de la Casella, que és una gran referent quant a producció ecològica a la comarca.

Per últim, la part més important de la jornada va consistir en una ronda de presentacions de totes les persones assistents amb l’objectiu de fomentar la interacció i la col·laboració entre llauradors i llauradores, Institucions, empreses, i persones relacionades amb el sector.